1 § Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

    Yhdistyksen nimi on Simon palvelukotiyhdistys r.y. ja sen kotipaikka on Simon kunta.

2 § Yhdistyksen toiminta ja tarkoitus

    Yhdistyksen tarkoituksena on toimia vanhusten, eläkeläisten ja vammaisten elin- ja
    asunto-olojen parantamiseksi ja heidän fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvointinsa
    edistämiseksi.

3 § Yhdistyksen toiminta ja talous

    Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voittoa tavoittelematta
-    ylläpitää asuintaloa
-    ylläpitää palvelutaloa
-    tuottaa koti-, kuntoutus-, ja virkistyspalveluita sekä päiväkerhotoimintaa
-    toteuttaa vapaaehtoistoimintaa
-    kehittää uusia toimintamuotoja
-    tiedottaa vanhusten, eläkeläisten ja vammaisten elämää ja oloja koskevista kysymyksistä
-    tekee  yhteistyötä paikallisten ja valtakunnallisten viranomaisten ja järjestöjen kanssa, ja
-    toimii muilla samantapaisilla tavoilla

Toimintansa toteuttamiseksi ja tukemiseksi yhdistys voi omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta omaisuutta ja kiinteistöjä, perustaa rahastoja, ottaa lainoja, vastaanottaa avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja sekä toimeenpanna arpajaisia ja rahankeräyksiä asianmukaisen luvan saatuaan.

4 § Yhdistyksen jäsenet

Rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt sekä muut oikeuskelpoiset yhteisöt voidaan hyväksyä yhdistyksen varsinaisiksi yhteisö- tai kannattajajäseniksi.

Yksityiset henkilöt voidaan hyväksyä varsinaisiksi henkilöjäseniksi tai kannattajajäseniksi.

Jäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen hallitus.

Jäsenmaksun suuruuden päättää yhdistyksen varsinainen kokous erikseen kullekin jäsenryhmälle. Henkilöjäseniltä yhdistys ei kerää jäsenmaksua.

Yhdistyksen hallitus voi katsoa jäsenen eronneeksi yhdistyksestä, mikäli jäsen on jättänyt jäsenmaksun maksamatta kahta vuotta pidemmältä ajalta.

5 § Yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen varsinainen kokous pidetään kerran vuodessa hallituksen määräämänä päivänä, viimeistään kesäkuun loppuun mennessä.

Hallitus kutsuu koolle yhdistyksen ylimääräisen kokouksen, jos se katsoo sen tarpeelliseksi, jos yhdistyksen kokous niin päättää tai jos vähintään 1/10 yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Hallituksen on kutsuttava kokous koolle 14 vuorokauden kuluessa vaatimuksen esittämisestä.

Kutsu varsinaiseen ja ylimääräiseen kokoukseen on toimitettava jäsenille vähintään 14 vuorokautta ennen kokousta. Kutsu toimitetaan yhdistyksen varsinaisen kokouksen määräämällä tavalla joko kirjeitse tai paikkakunnalla ilmestyvässä sanomalehdessä julkaistavalla ilmoituksella. Kokouskutsussa on otettava huomioon Yhdistyslain 23 §:n ja 24 §:n määräykset.

Yhdistyksen kokouksessa kullakin varsinaisella yhteisöjäsenellä ja varsinaisella henkilöjäsenellä on yksi (1) ääni. Yhteisöjäsenen edustajan tulee esittää kirjallinen valtuutuksensa kokouksessa, ellei hänen edustusoikeuttaan voida muutoin todeta.

Kannattajajäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus mutta ei äänioikeutta.

Yhdistyksen varsinaisen kokouksen tehtävänä on:

1. Vahvistaa hallituksen laatima yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös edelliseltä vuodelta.
2. Esittää tilintarkastajien lausunto.
3. Päättää tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille, ja
4. hyväksyä yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle vuodelle,
5. päättää yhdistyksen jäsenmaksujen suuruudesta,
6. valita hallituksen jäsenet,
7. valita tilintarkastajat ja varatilintarkastajat,
8. päättää yhdistyksen kokouksen koollekutsumistavasta ja
9. päättää muista kokoukselle sääntömääräisessä ajassa esitetyistä asioista.

Jos yhdistyksen jäsen haluaa saada asian yhdistyksen kokouksen päätettäväksi, hänen on ilmoitettava siitä hallitukselle kirjallisesti vähintään 30 vuorokautta ennen kokousta.

6 § Yhdistyksen hallitus

Varsinainen kokous valitsee yhdistykselle vuodeksi kerrallaan hallituksen, johon kuuluu seitsemän (7) varsinaista jäsentä ja kaksi (2) varajäsentä. Hallituksen toimikausi päättyy valintaa seuraavan varsinaisen kokouksen päättyessä.

Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ja nimeää sihteerin, jonka ei tarvitse olla hallituksen jäsen. Hallituksen puheenjohtajan tulee olla yhdistyksen henkilöjäsen.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta tai muulloinkin, jos vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä kirjallisesti vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet hallituksen jäsenistä on läsnä kokouksessa.

Hallituksen tehtävänä on:

1. vastata yhdistyksen toiminnasta,
2. päättää yhdistyksen jäseneksi hyväksymisestä,
3. valmistella yhdistyksen kokouksessa käsiteltävät asiat ja panna ne täytäntöön,
4. asettaa tarpeelliseksi katsomansa toimikunnat ja työryhmät,
5. palkata tarpeelliseksi katsomansa työntekijät ja päättää heidän työsuhteensa ehdoista sekä antaa heille yhdistyksen toiminnan laajuuden mukaiset valtuudet,
6. valita edustajat yhteisöihin, joiden jäsen yhdistys on,
7. päättää yhdistyksen omaisuuden kiinnittämisestä ja yhdistykselle rakentamiseen tai peruskorjaukseen otettavan lainan vakuudesta.

Hallitus voi perustaa alaisuudessaan toimivia toimikuntia ja työryhmiä, joihin hallitus voi nimetä myös yhdistykseen kuulumattomia asiantuntijajäseniä.

7 § Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri sekä hallituksen määräämä henkilö tai määräämät henkilöt, aina kaksi yhdessä.

8 § Yhdistyksen tilikausi

Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain. Tilinpäätös sekä talouteen ja hallintoon liittyvät asiakirjat on luovutettava tilintarkastajille viimeistään seuraavan vuoden maaliskuun 15. päivään mennessä, joiden on annettava tilintarkastuskertomus viimeistään maaliskuun 31. päivään mennessä.

9 § Tilintarkastajat

Yhdistyksen varsinainen kokous valitsee kaksi (2) tilintarkastajaa ja kaksi (2) varatilintarkastajaa. Varsinaisista tilintarkastajista tai varatilintarkastajista toisen tulee olla HTM tai vastaava.

Tilintarkastajien toimikausi päättyy valintaa seuraavan varsinaisen kokouksen päättyessä.

10 § Sääntöjen muuttaminen

Päätös näiden sääntöjen muuttamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa, muutoksen puolesta on kokouksessa annettava vähintään ¾ äänestyksessä annetuista äänistä.

11 § Yhdistyksen purkaminen tai lakkaaminen

Päätös yhdistyksen purkautumisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa. Yhdistyksen purkautumisen puolesta on annettava vähintään ¾ äänestyksessä annetuista äänistä.

Yhdistyksen purkautuessa sen varat luovutetaan vanhusten, eläkeläisten ja vammaisten aseman tukemiseen tavalla, joka mahdollisimman läheisesti vastaa yhdistyksen tarkoitusta. Varojen luovuttamisesta päättää yhdistyksen purkautumispäätöksen tekevä yhdistyksen kokous. Jos yhdistys tulee lakkautetuksi, varat käytetään samaan tarkoitukseen.